”Ziua Mondială a Tineretului” sărbătorită în centrul Bucureștiului

Duminică 20 noiembrie 2022, în solemnitatea ”Cristos, Regele Universului”, Biserica Universală celebrează Ziua Mondială a Tineretului. Întrucât tinerii vor fi implicați în activitățile parohiale (Sfânta Liturghie, Adorație etc.), Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului va marca acest eveniment sâmbătă, 19 noiembrie, în centrul Bucureștiului printr-o activitate cu prezență fizică.

Gazda evenimentului va fi parohia ”Sfânta Maria a Harurilor”, unde la ora 14 programul va începe cu Sfânta Liturghie, urmată de o agapă tinerească. Va fi o ocazie potrivită ca toți cei prezenți să cunoască această biserică cu tradiție, precum și pe păstorii care o îngrijesc. Programul evenimentului va continua cu o activitate interactivă, pe echipe, care se va desfășura dincolo de porțile parohiei gazdă. Participanții care vor lua parte la jocul cu provocări, pregătit de tinerii Echipei diecezane, vor avea oportunitatea de trăi un timp frumos de comuniune, descoperind centrul Bucureștiului cu locațiile spirituale și turistice pe care le pune la dispoziție. Toți adolescenții, tinerii și coordonatorii de grupuri parohiale care doresc să se alăture Centrului Diecezan pentru a sărbători această zi sunt bineveniți.

Pentru ziua de duminică vor fi trimise în parohii materiale ajutătoare prin care să fie marcat acest eveniment și la Sfânta Liturghie.

Papa Francisc a trimis un mesaj pentru această zi, care poate fi găsit aici .

CDPT