Ziua redacției ”Suflet tânăr”

Duminică, 6 martie, grupul de redacție ”Suflet tânăr” și-a oferit un timp special de comuniune și conștientizare a evoluției rubricii înregistrate până în prezent.

Dacă în luna ianuarie, tinerii din echipa diecezană și-au acordat o zi de formare și comuniune în mijlocul călugărilor ioaniți din Bucureștii Noi, în luna martie, a fost rândul micii redacții ”Suflet tânăr” de a se întâlni pentru un timp de comuniune, care a sporit și mai mult spiritul colegial al acestui colectiv. Această acțiune este a doua din seria celor trei planificate de Centrul Diecezan. Următoarea întâlnire îi are în vedere pe tinerii din trupa ”Verita”. Scopul acestor întâlniri, diferite de cele obișnuite de lucru, este de a construi și mai mult comuniune între membri, și mai ales, de a fi apreciat voluntariatul constant pe care ei îl realizează permanent în cadrul activităților diecezane.

Întâlnirea a constat în trei momente principale: prezentarea unei statistici de către pr. Marian Blaj, coordonatorul redacției, o agapă frățească și un timp interactiv cu activități de grup. Pentru că acest articol trebuie să se încadreze în anumite limite de redactare, informațiile statistice despre grupul redacțional le puteți găsi în articolul de pe site-ul Centrului (www.cdpt.ro).

Iată câteva informații statistice:

  • Grupul redacțional ”Suflet tânăr” s-a format în luna ianuarie 2017, datorită noului format pe care l-a primit revista diecezei ”Actualitatea creștină”. Pe lângă cele două pagini alocate, ”tinerii” au mai primit încă două. În aceste pagini s-au încadrat 7 rubrici de care au început să se ocupe 7 persoane (pr. Marian Blaj – ”Mesaj către tineri”, Gabriel Ambăruș – ”Twiter Pontifex”, Cosmin Sipoș – ”Reportaje evenimente CDPT ”, Rafael Ropotă – ”Editorial”, Adriana Calotă – ”Mărturii”, Gema Vlad – ”Tinerii întreabă”, Alexandra Iacoban – ”Cinemateca” și sr. Emilia Corlade – corector).
  • Până în prezent, spațiul redacțional a cuprins 14 rubrici, 12 active (de care se ocupă 9 persoane: pr. Marian – ”Mesaj către tineri”, ”Christus vivit” și ”Știre CDPT”, ”Activitatea CDPT”, sr. Gabriela Lungu, FCJ – ”Tinerii întreabă”, Iulia Cojocaru – ”Twiter: @Pontifex”, Theodora Bratu – ”Reportaje”, Georgiana Nechita – ”Cărți și idei”, Andreea Lazăr – ”O imagine, un gând”, Rafael Ropotă – ”Reflexie”, Raluca Jibu – ”Curiozități despre sfinți/fericiți adolescenți/tineri, Roberta Filip – ”Știri externe”, sr. Paula Iosif – corector ) și 2 încheiate (”Cinemateca” și ”Mărturii”);
  • Cea mai veche rubrică ”Mesaj către tineri” (înainte de ianuarie 2017), cea mai nouă ”O imagine, un gând” (martie 2021);
  • Numărul de persoane care au contribuit la realizarea rubricii, până în prezent: (aprox.) 50;
  • Numărul de apariții (ian. 2017 – apr. 2022): 69.

Pr. Marian Blaj