”Serata tinerilor” – noutatea lunii februarie

Începând cu luna februarie, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București își reia activitatea, având planificate, conform Programului Pastoral, două activități: ”Serata tinerilor” și o zi de reculegere în Postul Mare, dedicată tinerilor.

Dacă în anii trecuți marcam apropierea de Postul Mare prin realizarea Festivalului Tinereții la teatrul ”Țăndărică” din București, anul acesta pastoral, am considerat oportună înlocuirea acestui eveniment cu un altul: o seară recreativă care să adune tinerii împreună, dar nu numai, coordonatorii lor de grup sunt și ei bineveniți. Ceea ce ne-a determinat să facem această schimbare a fost dorința tinerilor de a încerca experiențe noi, în cadrul unor evenimente cu concepte noi. Iar dacă observați programul pastoral în ansamblu, veți observa câteva noutăți semnificative: ZMT (local, în două zile), ”Tineri pe urmele Fericitului Vladimir Ghika”, ”Chemați la bucurie”, ”Campus CDPT”.

”Serata tinerilor” va fi un eveniment cu un concept nou, la care tinerii din parohii vor fi invitați pentru a construi comuniunea și voia bună într-un cadru sigur, decent și responsabil. Participanții vor trebui să se adapteze tematicii propuse de organizatori în cele mai mici detalii. Tematica acestei ediții va fi diferită, comparativ cu celelalte evenimente; nu va fi un subiect spiritual, ci o perioadă de timp din trecut: ”Anii 2000”. Prin urmare, muzica, costumația participanților sau decorul vor fi conforme acestei perioade. Bineînțeles, nu vor lipsi momentele interactive cu publicul, prin provocări de cultură generală sau care să-i pregătească pe toți cei prezenți pentru timpul Postului Mare, care va începe câteva zile mai târziu.

Ziua și ora începerii evenimentului: 10 februarie 2024, ora 18.

Locația: Centrul Cultural „Petofi Sandor” (Strada Ioan Zalomit, nr. 6, București).

Un alt detaliu semnificativ este că cei doritori trebuie să-și anunțe prezența completând un formular de înscriere. Ne aflăm încă în perioada de înscrieri (29.01 – 4.02.2024). Formularul poate fi găsit aici .

Pe paginile de comunicare ale Centrului (Facebook / Instagram), cei interesați pot găsi și alte informații despre eveniment.

Vă așteptăm cu drag pentru a ne oferi o experiență frumoasă de comuniune, dar și pentru a sărbători, înainte de a intra în timpul Postului Mare!

CDPT